Veelvraten in de tuin

Gepubliceerd op 1 augustus 2019 om 12:30

Trots ben ik op de broccoli die het dit jaar zo goed doet in de tuin. Zelf met dat super hete weer heeft de plant overleefd. Morgen eten we broccoli heb ik besloten.

Het is weer wat koeler dus een in de tuin werken kan weer zonder bevangen te worden door de hitte.
Ik sta de zonnebloemen te bewonderen en bedenk me dat ik deze niet echt op een handige plek heb geplant en ze volgend jaar een ander plekje zal geven. Ik kijk naar de mooie bloemen die uit de uien te voorschijn komen als ik vanuit mijn ooghoek iets zie bewegen.

De schrik slaat toe, daar waar van de week nog prachtige broccoli in haar volle glorie stond te stralen, staan nu planten die van alle kanten zijn opgegeten.
Een beetje sip kijk ik naar de planten, Ah gelukkig, de veelvraten vreten  alleen de bladeren aan.
Deze beestjes hebben ook eten nodig, dus mogen ze vandaag nog blijven zitten om hun buikjes vol te eten. Later vandaag haal ik de broccoli eruit dan kunnen zij nu lekker aan de bladeren door eten.

Hoe liefdevol ook bedacht, ik kan je verzekeren dat dit geen  goede beslissing was, want toen ik vanmiddag terug kwam in mijn tuin, bleken de kleine veelvraten, die overigens bij iedere hap steeds dikker worden zich niet te hebben beperkt tot de bladeren alleen.

Alle sappige onderdelen van de broccoli roos waren door de kleine, grote dikke rupsen opgegeten.
Enigszins verslagen kijk ik tuin rond, ik sla het tafereel met gemengde gevoelens gade.
Eigenlijk baal ik enorm, ook omdat ze ondertussen ook de andere kool in de tuin hebben gevonden en óók al aan mijn Oost Indische Kers zijn begonnen.

Een beetje mopperend op de veelvraten plof ik op mijn tuinstoel. Ik kijk toch wat verslagen rond en vraag me af wat ik er aan zou kunnen doen?

Voor me fladdert ineens een vlinder en gaat op het tafeltje zitten, op de bloem van de ui landt een andere vlinder en het Koolwitje fladdert voorbij.

Ik geloof dat de natuur mij wat wil zeggen, ik laat mijn baal gevoel los en geniet. Oh ja, vanavond eten we gewoon boontjes, ook lekker.


Mooie & Magische momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.