Met mezelf in de knoop

Gepubliceerd op 5 juli 2019 om 10:15

Ik probeer te leven als een goed mens en meestal lukt me dat wel. Ik houd rekening met de natuur, scheid afval, eet weinig vlees, maak schoon met biologisch afbreekbare middelen, zelfs de huidverzorgings middelen in de badkamer zijn biologisch of zelf gemaakt.
Zo kweek ik onze eigen groenten zonder bestrijdingsmiddelen, we hebben zonnepanelen, pompen grondwater op om de tuin te sproeien en ga zo nog maar even door……..

En toch....., toch raak ik met mezelf in de knoop, het leven zonder oordeel over mezelf en anderen daar worstel ik al een tijdje mee.

Sinds ik Tai Chi lessen volg, ben ik veel milder over mezelf en het hebben van een oordeel over mezelf, al heb ik daar nog wel een hele weg in te gaan.

Het niet hebben van een oordeel over anderen, over wat ze zeggen en doen, hoe ze leven of zich gedragen dat gaat me steeds beter af.
Ik ga eerst bij mezelf na waar het oordeel vandaan komt, laat alles de revue passeren en kan het dan in een soort van zachtheid loslaten en het er wel of niet laten zijn.

 

Waar het bij mij totaal fout gaat is wanneer mij of hen die mij dierbaar zijn onrecht aangedaan wordt. Wanneer er leugens over mij of Elidor verteld worden. Daar ontsteek ik eerst nog steeds in een soort blinde woede wat veel negatieve energie losmaakt met alle gevolgen van dien.
Pas nadat mijn hoofd is uitgeraasd bedenk ik me dat het niet voor niets op mijn pad komt, dat ik er iets van mag leren, alleen WAT……..?
Wat leer ik van onrecht dat me wordt aangedaan en de ander die daar gewoon mee wegkomt?
Wat leer ik van leugens die mensen vertellen om er zelf beter van te worden of zichzelf willen vrijpleiten van dat wat zij hebben gedaan?
Dit zijn voor mij echt hoofdbrekers, want hoe geef ik dit een plek zonder te oordelen, zonder negatieve energie en wens ik hen oprecht het beste zonder wrok?

Tijdens mijn meditaties word het pad dat ik mag gaan bewandelen steeds meer duidelijk, aanschouw het, kijk er van een afstand naar. Welke rol heb ik en welke rol wil ik?
Moet ik er echt wat mee of mag ik het gewoon laten zijn?

Ik kies voor het laatste, zonder ongeïnteresseerd over te komen, mag ik het zien, er iets van vinden, maar ik hoef er niets mee.
Soms is de actie van de ander juist ook de leerschool van die ander, ontvang het, kijk er naar en kaats het met liefde weer terug!

 

Mooie & Magische momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.