Harde werkers

Gepubliceerd op 18 juni 2019 om 11:30

In het voorjaar schreef ik een blog over hoe ik de haren van onze zeer wollige hond altijd op spaar en die in een voeder koker doe, zodat de vogels hun nestjes er mee kunnen bekleden.
Ik merk in de tuin altijd dat er hard gewerkt wordt door de vogels die er aan het nestelen zijn. Ze vliegen af en aan met takjes, sprietjes en heel af en toe heb ik gezien dat er snaveltjes vol met haartjes van onze Xin vervoerd werden naar de nestjes in aanbouw.
Vorige week kwamen de mannen van de uilen stichting een kijkje nemen in onze uilenkast, we wisten al dat er geen uiltjes in geboren waren dit jaar. Wel hadden we papa en mama Mees af een aan zien vliegen en later hoorde we ook de jonkies piepen als we in de buurt waren.
Op de dag van de inspectie waren ze gelukkig al uit gevlogen en kon de kast goed geïnspecteerd worden.
Ik werd vanuit de tuin geroepen, want dit was toch wel mooi om te zien. Ik kan alleen maar zeggen wat is de familie Mees een stel harde werkers zeg.!
Ze hebben een heel compartiment volg gebouwd en in het midden zie ik een mooi klein holletje.
Met trots kijk ik er naar, want het holletje is volop bekleed met haren van onze Xin.
Een van de mannen vraagt of hij het nest mee mag nemen om voorlichting mee te geven op school. Uiteraard mag dat, wij hebben de foto immers nog.
Het nest gaat mee naar school om te laten zien en de tip van de hondenharen in een voeder koker vinden de mannen zo leuk, dat die er meteen bij verteld gaat worden.
Nog nagenietend in de tuin kan ik alleen maar denken, wat een mooie samenwerking is dit tussen dier, mens en dier.
’s Avonds knuffel ik onze Xin nog een keertje extra en bedank hem voor zijn geduld bij het borstelen en voor al die warme, zachte nestjes die hij heeft mogelijk gemaakt.
Vlakbij in de boom laat Mevrouw Mees van zich horen, ze is het er helemaal mee eens.

Mooie & Magische momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jacq
2 jaar geleden

Xin is zacht bevonden...mooie constructie 😀😀