Drukte in de tuin

Gepubliceerd op 12 juni 2019 om 10:30

Ik ben druk in mijn hoofd en al weer veel te lang binnen, hup met een kop thee de tuin in. Kan ik meteen nog het een en ander planten dat uit gezaaid staat.

Met een flauw zonnetje in de tuin kijk ik rond mij heen, die regen is leuk, en voor alles in de tuin hard nodig, maar het onkruid(je weet wel dat groene spul dat op plaatsen staat waar ik het niet bedacht had)schiet uit de grond.
Vandaag heb ik echt geen zin om het te gaan wieden, ik wil lekker genieten van de rust.

Mevrouw mees vliegt af en aan om de kleintjes die ik wel hoor maar nog niet gezien heb te voeden. Bij de smeerwortel gonst het van de hommels en de bijen, de valeriaan wordt druk bezocht door de vlinders en in de heg neemt een Libelle rustig de tijd om even te rusten.
Ik zet een schepje in de grond en tref er een dikke worm aan, til de gieter daar blijkt een naaktslak onder te wonen.
De pissebedden schrikken op en beginnen heen en weer te rennen, gauw zet ik de gieter weer neer.
In de rozemarijn zit een torretje/kever dat gitzwart lijkt, maar als hij beweegt zie ik meerdere kleuren op zijn schildje verschijnen. Het lijkt wel tovenarij.
Ik zie de zwaluwen door de lucht scheren en hoor de buizerd roepen, wat is het toch een genot om zoveel moois zomaar om je heen te mogen hebben.

Wanneer ik de beker aan mijn mond zet zit ik oog in oog met een lieveheersbeestje. Zij is haar vriendinnetje op de beker komen opzoeken.
Ik wens haar een goede middag en laat haar mijn hand lopen, veel te gevaarlijk die beker rand zo met die klotsende hete thee daar beneden. Ik tel de stippen en hoor mezelf zeggen dat ze 4 jaar is, “Best oud voor zo een lief klein dametje”, zeg ik er achteraan.
“Lieve Lady bug jij mag lekker je buikje rond gaan eten op de bijvoet, luisjes genoeg daar” en voorzichtig zet ik haar op de plant.

Nu is het echt tijd voor mijn thee en ik genet van de deze drukte in mijn tuin.


Mooie & Magische momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.