Ze zijn er weer.

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 13:30

Een oud collega wonend in het midden van het land, had een aantal dagen daarvoor al een foto op haar site gezet om zo te laten weten dat ze ook dit jaar weer bij haar gearriveerd zijn.
Helaas hier had ik ze nog niet waargenomen, afwachten dus maar weer of ze wel zullen komen dit jaar.
Met alle veranderingen die er nu in het buitengebied gaande zijn, de bouwactiviteiten op het naast gelegen perceel en daarmee ook minder mogelijkheden om te nestelen is dat maar de vraag.
Maar dan, op dinsdag morgen nu 2 weken geleden kondigt hij zich aan. Met luid getjilp en gesnerp laat hij weten dat hij er weer is. Voor mij altijd een prachtig moment van het jaar.

Ik doe de voordeur open om te kijken en luid kwetterend vliegt meneer zwaluw rakelings over mij heen naar binnen en weer naar buiten, het tafereel herhaalt zich 3 keer.  Elidor die op de straat staat, ziet het gebeuren en hoopt dat onze gezellige gast wel weer naar buiten gaat.
Zodat we niet zoals vorig jaar op baby zwaluw jacht hoeven in de slaapkamer. Ach ja, ook deze kleintjes moeten alles leren, maar die stress besparen we ze liever.

Tot nu toe gaat het ieder jaar zo, maar dit jaar is het toch net even anders. Binnen het uur dat meneer zwaluw zich heeft gemeld laat mevrouw zwaluw ook van zich horen. In de jaren hiervoor zat daar meestal een week of 2 tussen. Blij dat ze er weer zijn volgt er in huize Steiger kort spoed overleg, want waar mogen ze nestelen en waar liever niet.

 

Het is prachtig om rondom het huis een aantal zwaluwnesten te hebben, het gezellige gekwetter van de zwaluwen maakt mij altijd vrolijk. Wat minder vrolijk word ik van de hoeveelheden poep die de kleintjes produceren op plaatsen waar het niet echt handig is en de vliegen die dit aantrekt.
Dus een nest in de toiletruimte van de camping is dit jaar geen goed idee, in het stookhok ook wat minder en het nest in de werkplaats van Elidor is hem vorig jaar niet zo goed bevallen.

Dus blijven het houthok, de al bestaande nesten onder de dakrand en bij de voordeur over. Even doet familie zwaluw een poging om een nieuw nest te maken in het verblijf van de honden, maar daar zien ze snel vanaf. Ze besluiten het nest dat ze vorig jaar gemaakt hebben grondig te renoveren en verblijven nu boven de achterdeur.

En zo kunnen we hopelijk ook dit jaar weer meegenieten van het gezellige gekwetter van de familie, het kraam bezoek van andere koppels uit de buurt en de kleintjes die vliegles krijgen.
De zomers mag dan nog niet begonnen zijn, maar de zwaluwen zijn er weer en ik word er blij van.

 

Mooie & Magische momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.