Geduld

Gepubliceerd op 4 mei 2019 om 12:00

Al weer een aantal magische momenten geleden vertelde ik over de sponskomkommer. Waar ik toch wel enthousiast over geworden ben.
Ik moet eerlijk bekennen dat toen ik de eerste zin las dat de plant een onaangenaam ruikend is, ik toch nog bijna was afgehaakt. Gelukkig besloot de natuur minnende deel en minder afval willen maken deel in mij het te winnen van mijn neus die al vol vieze geurtjes liep bij het idee.

Mijzelf er nog meer in verdiepend blijkt dat je de komkommer in een vroeg stadium van de groei ook kan eten. Je eet hem dan als een soort augurk, ook las ik dat je hem kan stoven of bakken, maar een goed recept heb ik nog niet terug kunnen vinden.
Dit sponzige komkommertje blijkt ook nog eens vol te zitten met goede stoffen, maar dat terzijde.

Wanneer je de komkommer uit zijn voegen laat groeien, schilt, in het water legt om zo de zaadjes en het vruchtvlees te laten weg weken, hou je daarna de spons over.
Die spons snijd je in plakken en daarmee kun je dan de afwas doen, het aanrecht schoonmaken, maar je kunt de spons ook onder de douche gebruiken.

Ik heb nog wel wat vragen, want hoe lang gaat zo’n spons dan mee en gaat dit niet stinken als die vrucht van zichzelf al niet erg aangenaam ruikt en wat voor sopje kan ik gebruiken en wat doe ik met de spons als deze op is?

‘Aha’, ik vind de antwoorden, de spons kan ongeveer 2 maanden mee gaan, mits je hem na ieder gebruik goed uitspoelt en goed laat drogen. Welk sopje je gebruikt dat maakt voorde spons niet uit, “Nee maar voor de natuur wel hoor ik mezelf er meteen achteraan denken”. Dat is nou weer jammer dat ze dat er niet meteen bijzetten!

“Maar ja”, zo peupelt het in mijn hoofd lekker verder, “Je kunt niet alles hebben, een natuurlijke spons waarvoor de oceaan niet leeg geroofd hoeft te worden is al een goede stap”

Ik ben zo enthousiast geworden dat ik de spons het liefst morgen al wil gaan uitproberen. Uiteraard kan ik zo ’n spons gaan kopen, maar dat is mijn eer te na, ik ga voor de eigen gekweekte spons.

Vooralsnog zie ik alleen de potjes met aarde,  geduld dus en wordt vervolgd.

 

Mooie & Magische momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.