Beltane

Gepubliceerd op 1 mei 2019 om 12:00

Vandaag is het 1 mei, ik denk ineens terug aan het zeer linkse bejaardenhuis in Amsterdam waar ik ooit werkzaam was. Daar werd ik in de vroege morgen opgewacht door een groep zeer fanatieke oudere bewoners die mij op deze werkdag binnenhaalde met het gezang van de Internationale.
Geweldig vond ik dat, de dag stond in dat huis ook echt in het teken van de dag van de arbeid.

 

Hoe anders is dat vandaag voor mij, ik vier vandaag Beltane. Hoewel ik niet over bezems heen spring en niet ga dansen met rood en witte linten rond de meiboom(van oudsher de meidoorn), zal er vanavond wel een vuur zijn.
Daar ga ik op koken en later vanavond zal ik in de tuin een mooi Beltane ritueel doen waarin de geboorte, vruchtbaarheid en groei van de natuur, natuurwezens, elfjes en de mens centraal zullen staan.

De meiwijn volgens het recept van juf Annabella is in de maak, hmmm daar verheug ik me nu al op.
Normaal vind ik de geur van Lievevrouwebedstro al heerlijk, maar haar smaak en geuren afgegeven aan deze wijn is het alsof de lente/zomer ineens in je ontwaakt.
Ik kan er niet echt onder woorden brengen, maar ik ga er al van stralen als ik de meiwijn ruik. Misschien kun je het vergelijken met een soort verliefdheids gevoel, dat ook helemaal past bij Beltane.
We gaan uiteraard buiten eten vandaag, eten zelfgebakken brood, met kruidenboter gemaakt met kruiden uit de tuin en ook een groot deel van de salade komt uit de tuin.

 

Vandaag vier ik de vruchtbaarheid van de vlinder- en de moestuin en hoop dat er ook dit jaar weer veel van onze campinggasten mogen genieten van rust die zij zoeken.
Ook vieren wij vandaag onze persoonlijke- en gezamenlijke groei, die na alle tegenslagen in de eerste 4 maanden van dit jaar weer hebben mogen ervaren
Vanaf hier gaan we weer verder, net iets anders dan we hadden gepland, maar zeker met net zoveel oog en aandacht voor alles om ons heen.


Ik wens iedereen een fijne Beltane met mooie en magische momenten.


Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.