Het reislustige elfje

Gepubliceerd op 27 april 2019 om 12:15

Al een tijdje vraag ik me af hoe het kan dat 1 van de elfjes uit de elfentuin steeds op een andere plek in de kruidentuin terug te vinden is dan waar ik haar neergezet heb. Ik probeer als een soort detective alle sporen na te gaan, maar helaas ik kom er niet achter.

Van de week vroeg in de ochtend in de kruiden tuin heb ik de boef op heterdaad betrapt. Onze Jul liep naar de elfentuin en hap in 1 beweging had hij het elfje in zijn bek.

Niet op de hoogte van mijn aanwezigheid laat hij elfje in een ander deel van de kruidentuin weer vallen. Hij gaat op zijn kont zitten en kijkt met een tevreden blik in zijn ogen naar zijn werk.

Zachtjes vraag ik of hij vindt dat ze daar moet staan, totaal niet onder de indruk van mijn aanwezigheid pakt hij het elfje nogmaals op en verplaatst haar. Het is een wat vreemd schouwspel wat me de hele dag nog bezighoudt.
Waarom wil Jul dat het elfje ergens anders in de tuin komt te staan?

Na de zoveelste verplaatsing ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik besluit het gehele elfendorp onder de Els in de vlindertuin te verhuizen, uiteraard in de hoop dat Jul het elfje met rust gaat laten.

De verhuizing en het herinrichten van de tuin waar de huisjes nu staan loopt voorspoedig. Tevreden kijk ik naar mijn werk, het is best een gezellig plekje en ik hoop dat de elfjes het hier naar hun zin gaan krijgen.

In mijn ooghoek zie ik Jul aankomen. Hij gaat naast me zitten, bekijkt het geheel eens rustig en loopt dan het elfendorp in.
Arrogant, zoals alleen Jul dat kan, kijkt hij achterom, hij snuffelt aan de huisjes, de lantaarntjes en de elfjes.
Tot mijn grote vreugde laat hij ze dit keer staan.

 

Even schiet het door mijn hoofd, zou het gesleep van met de elfjes dan toch op verzoek van henzelf zijn geweest? Hadden zij het niet naar hun zin in de kruidentuin?
Tja, ik zal het nooit weten, wat ik wel weet is dat de elfjes nu ook kunnen genieten van het vakantie plezier onze camping gasten.

 

Magisch Mooie momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.