Cadeautjes

Gepubliceerd op 22 april 2019 om 12:00

Ik bedenk me ineens, dat ik mezelf een enorm verwent mens vind, maar ik geniet er ook volop van.
De natuur in de tuin begint steeds meer tot bloei te komen, het is elke dag weer een verrassing hoe ze er bij staat. Gek genoeg krijg ik geen genoeg van om langs alle struiken, bomen en planten te lopen, mijn handen door de bladeren laten gaan om de energie te voelen.
Het zijn allemaal van die cadeautjes waar ik blij van wordt.

Dan gaat de telefoon, ik schrik op uit mijn gedachten. Aan de andere kant van de lijn hoor ik de vrolijke stem van Isold een dorpsgenoot die heel erg begaan is met de natuur in de gemeente en ook nog eens politiek actief is.


“Heb je tijd voor een kop koffie?” vraagt ze. “Gezellig, dan kom ik er zo aan”
Even later staat ze met een stralende lach en een bruine papieren tas voor zich uithoudend in de keuken.

“Voor jou”, zegt ze vrolijk. “Heeft Rowana(5 jaar en een heerlijk buiten kind) voor je gevonden”. “Ze vond hem zo mooi, die kon maar voor 1 iemand zijn”.
Uit de tas komt een gigantische beker met je raad het al en afbeelding van een heks.
Dit wordt mijn nieuwe soepbeker beslis ik ter plekken. Kan lekker veel in en elke keer als ik soep eet denk ik aan Rowana.

Bij de koffie hebben we het over armoedebestrijding in de gemeente, de opruimactie die er aan zit te komen en over het weggooien van allerlei voorwerpen in de natuur die er niet in thuishoren.
Dan gaat het gesprek over op de hoeveelheid plastic die wij iedere maand weer hebben. Ik spreek de wens uit, dat dit toch anders zou moeten kunnen.
Dat ik in het project verpakkingslozewinkel in de gemeente Oss nog steeds wel wat zie, maar daar niets meer over hoor.
Zo gaat het gesprek nog even door samen verzinnen we allerlei oplossingen voor het terug dringen van het plastic gebruik in onze huishoudens. We komen er al snel achter dat het ook allemaal nog wel werkbaar moet zijn.

“Wist je”, zegt Isold ineens “Dat er een sponskomkommer bestaat, daar kun je echt mee afwassen of me onder de douche en als hij niet goed meer is kan hij op je composthoop”.
“Echt???!!!” Ik heb er nog nooit van gehoord. Later die dag krijg ik een link met meer informatie.
Ik ben zo enthousiast dat ik de zaadjes bestel, later meer hierover……

 

Mooie Magische momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.