Ik kan toveren

Gepubliceerd op 12 april 2019 om 11:00

Soms ben ik verbaasd over mijn eigen acties, maar erger nog ik moet soms enorm lachen om wat ik doe.
Neem nou van de week, het was een beetje van dat kwakkel weer. Tussen de middag had ik zin in soep. Uiteraard was ik weer eens aan de late kant toen ik me dat bedacht, dus tegen de tijd dat het lunch tijd was, bleek dat mijn soep nog niet ontdooid was.

Ik had geluk want de houtkachel stond nog aan. Gauw zette ik de pan op de kachel, maar het mocht niet baten. Tegen lunchtijd was de soep nog niet warm genoeg om gegeten te worden. Ongeduldig als ik soms ben had ik ook geen zin om te wachten totdat de soep heet genoeg was.

Ik besloot de soep tot een uur of 3 te bewaren, altijd fijn als je aan het werk bent een bakje soep, lekker hartig tussen door.
Maar ja eenmaal aan het werk vergeet ik de soep, die op de kachel staat. Ik heb de pan wel op de kant van het fornuis gezet die niet zo warm wordt.
Het wordt 3 uur, maar lekker in de tuin bezig denk ik niet meer aan de soep en ook om 4 uur is er van alles in mijn gedachten, maar niet de soep.
Als ik zo rond een uur of 5 binnen kom eigenlijk met de bedoeling om een kopje koffie te zetten, denk ik ineens weer aan de soep.

Hmmm, lekker en kopje uiensoep voordat we zo rond 7 uur gaan eten, dat gaat er wel in.
Ik pak een kom, een lepel en de soeplepel.
Net op het moment dat ik de soep wil gaan inscheppen gaat de telefoon en als dat is afgehandeld staat de pakjes bezorger voor de deur.

 

Ik twijfel of ik de soep nog zal nemen, besluit het toch te doen. Met de soeplepel in de aanslag haal ik het deksel van de pan. Ik kijk in de pan en Huh???

Er is geen soep meer te bekennen. Op de bodem van de pan ligt een zielig frutje uien, dat echt niet voor soep door mag gaan.

Ik moet zo hard lachen, dat de honden verbaasd door de keukendeur naar binnen kijken. Zo had ik soep en plop zo was de weg.
Ik schraap de inhoud van de pan bij elkaar eigenlijk met de gedachten het aan de kliko te geven.
Dan schiet het door me heen. Ik giet er weer water bij, por het vuur in het fornuis weer op en wat denk je na 10 minuutjes op het vuur heb ik weer een heerlijk soepje.

 

Ik kan echt toveren bedenk ik, terwijl ik mijn mond bijna verbrand aan mijn eerste hap overheerlijke vers getoverde uiensoep


Mooie & magische momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.