Betovering met grote gevolgen

Gepubliceerd op 30 maart 2019 om 10:05

Alweer een jaar of twee geleden kocht ik bij een kleine biologische plantenkweker een Valeriaan plantje. Het was best een zielig plantje en daarom kreeg ik het bijna voor niets mee.
De kweker een man op zeer hoge leeftijd vertrouwde mij bij het afrekenen op zeer vertrouwelijke toon toe, dat dit een geweldige plant is.  Als mijn vrouw alleen maar aan deze plant ruikt dan heeft ze al slaap.
“Dat is toch wel krachtig of niet?” zegt hij stralend.  Ik knik weet op dat moment nog weinig van de werkzame stoffen van deze plant, maar ben zeer onder de indruk van het verhaal.

 

Het toch iets wat zielige plantje wordt door mij met heel veel liefde in de kruidentuin gezet en warempel hij slaat aan. Dat jaar komt het plantje in zijn kracht en staat al voorzichtig te stralen tussen de andere kruiden. Na de winter heb ik geen idee meer waar Valeriaan staat en besluit maar rustig af te wachten waar hij weer op komt.

De rust in de winter heeft Valeriaan goed gedaan want binnen de kortste keren is het en knoeperd van een plant.
Zo onder de indruk van de groei, de mooie en lekker ruikende bloemen geniet ik van zijn pracht. In het najaar verplant ik hem en zet er zoals afgesproken met mezelf een naamsteker bij.

 

Nu weet ik waar hij staat, ook deze winter(nou ja winter) heeft hij voldoende rust gehad om ook nu weer voorzichtig tevoorschijn te komen.
Ik kijk rond in de tuin, hé de Valeriaan heeft zichzelf verplaatst? Hoe kan dat?
Ik kijk nog eens rond, krijg eerst de schrik van mijn leven en daarna moet ik heel hard lachen.
Het is niet alleen een prachtige plant, maar ook een krachtige plant(de kweker had me gewaarschuwd), die kan toveren, maar dat had hij niet gezegd!
Door de betovering van de bloei heeft hij terwijl ik lekker rustig aan het genieten was, overal in mijn tuin zaad gezet en nu heb ik meer dan 20 valeriaan plantjes.
Plantje voor plantje steek ik ze uit, houdt wat wortel achter om tinctuur te maken en rest gaat zorgvuldig in potjes.

 

Oproep in de kruiden klas luidt als volgt, wie kan ik blij maken met een Valeriaan plantje? Van een grote plant die mij betoverde waar ik bij stond, met een prachtig krachtige werking.
Verzorgingstip: wees meedogenloos met de bloemen knip ze eruit voordat het zaad zich in de tuin kan verspreiden.
Doe je dat niet staat jouw oproep, voor wie een plantje wil volgend jaar ook hier, hahahahaha

 

Magische mooie momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.