Opgesloten

Gepubliceerd op 23 maart 2019 om 10:15

De hele winter periode ben ik meer binnen in huis te vinden. De tuin is in rust en ook ik heb in die periode veel momenten van bezinning.
Terugkijkend naar het afgelopen jaar, waar ben ik trots op en wat wil ik dit jaar anders doen?
Langzaam weer plannen gaan maken voor het komende jaar.

De eerste twee maanden gaat het binnen zijn gaat nog goed, ik ruim op, lees, kijk series/documentaires die ik het hele jaar zo door op neem. Of ik kijk series die op een niet met nader naam te noemen zender worden uitgezonden en sinds dit jaar is dit huishouden zijn intreden heeft gedaan.
Heerlijk!
Ik kan er van genieten om in mijn joggingbroek, dikke trui en, geitenwollen sokken aan onder mijn dekentje op de bank te zitten en helemaal niets te moeten.

Maar dan, tja dan ineens wordt ik onrustig, ben ik weer genoeg binnen geweest.

Dan vind ik mezelf heel vroeg in de morgen met een kop thee en dikke jas aan op het terrein. Kijk naar de nieuwe dag die langzaam ontwaakt en voel de kou van de vroege morgen.

Meestal komt Elidor me, zodra hij is opgestaan buiten verrassen me een kop koffie.

Hij stelt geen vragen weet dat dit de momenten van bezinning zijn die ik nodig heb om door de winter periode heen te komen.
Eenmaal weer binnen voel ik de kou in mijn lichaam, opgewarmd bij de houtkachel komen de roze wangen en het rozige gevoel vanzelf.

 

Ik voel me opgesloten, in huis en in mezelf. Ik weet dat de periode van rust nodig is om later weer tot bloei te kunnen komen.

Deze periode is en blijft ieder jaar voor mij een lastige periode. De sleutel voor de deur naar de nieuwe periode kan ik maar moeizaam vinden. Dan ineens ligt hij daar, zomaar voor het oprapen.

Vanmorgen vroeg met mijn beker thee in de tuin, het voelt anders dan een aantal weken geleden. De natuur staat op uitbarsten, ik heb een klein onderonsje met mejuffrouw mees en geniet daarna van het ontwaken van de dag.

Zie de zon haar best doen om de aarde te verwarmen en de nevel hangt nog boven het veld.

Elidor komt met een kop koffie aan, glimlacht geeft me een kus en zegt Fijn he?!
Ik glimlach en hij zegt ”Ik zie het aan je!”

 


Magische mooie momenten gewenst,
Magische Maekplaetz

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline
3 jaar geleden

Lekker gevoel...ik ken dat gevoel een beetje v afgelopen zomer met mijn theetje id vlindertuin met mijne Rudolf 😊....mag v mij al terugkomen