Goed gesprek

Gepubliceerd op 29 maart 2019 om 12:34

Vanmiddag in de vlindertuin zat ik rustig aan tafel wat huiswerk te maken voor een cursus die ik op dit moment volg. In de verte zie ik hem al aankomen. Hij loopt nooit regelrecht op mijn af, want dit is een kat met (ster)allures en een zelf toegedichte status.

Hij is dé kat van Elidor en alleen bij wijze van hele grote uitzondering doet hij zaken met mij.

Ik snap hem ook wel want ik ben degen die hem de vlooiendruppels geeft. Die hem de anti worm tabletten laat inslikken en als er al naar de dierenarts gegaan moet worden dan ben ik degene die hem in de mand propt.

 

Nee!, onze Jul is niet zo fan van mij en ik heb me daar bij neergelegd, weliswaar met pijn in mijn hart, maar het moet maar.
De keren dat hij dan wel bij me komt koester ik des te meer. Nu is zo een moment, of heeft hij zich toch bedacht?
Ah, daar is hij via mijn groentetuin komt meneer aan gewandeld.
Hij springt op de bank van de picknick tafel en gaat tegenover me zitten.

Hij kijkt me indringend aan en geeft een kleine mauw. Ik hoor mezelf zeggen “dag meneer Jul, ook weer eens in de buurt?” verwaand kijkt hij me aan.

“Nu je er toch bent wil ik even nieuwe afspraken met je maken!”
Ik weet dat ik snel moet zijn met mijn betoog, want ik hoor Elidor de schuur uit komen en als Jul hem spot dan behoor ik weer tot de plebs van dit huishouden.
“Meneer Jul, ik wens geen muizen van jou meer in mijn inmaakkamer te vinden”.

“Je mag ze best vangen, maar er zijn daarna maar twee opties. “ Je eet ze direct op of je legt ze op de mat”. “Begrepen?“ vraag ik en probeer hem indringend aan te kijken.

Dan kijkt hij op springt van de bank en rent met zijn staart omhoog en sierlijke sprongen het veld op ik glimlach, ik snap het ook wel daar loopt zijn grote vriend.

De volgende morgen kom ik in de inmaakkamer, daar ligt een muis op de mat. Aha, het gesprek is dus wel bij meneer Jul aangekomen en mag dus worden beschouwd als een goed gesprek.

 

 

Magische mooie momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Claudia Bierau
3 jaar geleden

Geweldig!!