Onze Beestenboel

Gepubliceerd op 25 maart 2019 om 12:00

Regelmatig heb ik het in Magische Momenten over onze beestenboel, dat doet vermoeden dat we er héél veel hebben rondlopen, maar in de dagelijkse praktijk valt het wel mee.
Een korte beschrijving over wie, wie is en wat de krachtige kenmerken van de beesten individuen zijn is dan ook wel op zijn plaats.
We beginnen bij de oudste van het spul dat is onze Xin(we noemen hem Xinnie omdat dat nou eenmaal beter bij hem past)

Xinnie woont sinds 2011 bij ons en is een hond door de mens veel leed is aangedaan in zijn vroege jeugd. Toen hij bij ons kwam wonen was het een angstige hond die voor alles en iedereen bang was. Hij ontpopte zich al heel gauw tot een hond die veel wilde leren en zo weer vertrouwen kreeg in zichzelf de mensheid.
Hoe oud hij is weten we niet precies, maar we denken nu zo 9 of 10 jaar. Xin is een stoere hond die goed waaks is vooral op mij.

 

Dan is daar onze Jul onze stoere grote, forse , zwart witte kater van ondertussen al weer 7 jaar oud. Als kitten samen met zijn broer Jut bij ons komen wonen.
Jul is onze grote jager, hij houdt van konijnen, hazen en fazanten. Ja smaak heeft meneer wel!
Jul heeft een aparte band Elidor de man des huizes, waar hij is, is Jul ook ergens in de buurt te vinden.

 

Dan hebben we nog ons ongeleide projectiel Xantor. Een heerlijke nog steeds onstuimige herder van 5 jaar oud. Kwam als puppy bij ons en is ondertussen uitgegroeid tot een flinke volwassen hond die zijn taak als waakhond zeer serieus neemt. Ben je iets kwijt dan ligt het in zijn mand, Hij heeft een voorliefde voor handschoenen, sokken en schoenen.

Karfield onze rood-witte kater van bijna een jaar oud die graag rondstruint in de weilanden rond het huis en de camping. Heeft net als zijn voorbeeld Jul al een verfijnde smaak voor gevogelte ontwikkelt.

Tja en dan hebben we nog onze Kenaz(heksenbaby). Hobbelt blijmoedig achter de anderen aan, komt soms binnen met een muis, maar de harde brokjes zijn bij hem  zwaar favoriet.
Kenaz is de rode heksenkat van dit huishouden, graag bij mij in de tuin, de inmaakkamer of gewoon ergens in mijn buurt.

 

Magische mooie momenten gewenst,
Magische Maekplaetz


«   »