Walnotenboom

Gepubliceerd op 27 maart 2019 om 11:33

Achter in de tuin staat ze helemaal in haar element. Eerder heeft zij ingeklemd gestaan tussen twee andere bomen, maar sinds 6 jaar mag ze helemaal alleen staan stralen.

Dit jaar heeft ze voor het eerst een snoeibeurt gehad. Echt noodzakelijk omdat een aantal van haar takken dreigde te gaan beschadigen in het bloei en groei seizoen.
Mag ik jullie voorstellen aan onze Walnoten boom, ze is mijn trots en helpt me ook met mijn beide voeten op de grond(lees klei) te blijven staan.

Ooit na een feestje waar iets heel vervelends was voorgevallen wat ik maar niet los kon laten, ben ik in de vroege morgen al haar gevallen bloesem, die er uitzien als grote rode opgezwollen wurmen, gaan opvegen.
Woest was ik, ik veegde en veegde en veegde net zolang totdat de plaats helemaal schoon was.

Het leek een zo onzinnig werkje, vooral omdat ik wist dat wanneer de wind zou gaan aantrekken er nog veel meer bloesem op de grond terecht zou komen.

 

Een uur later, met het zweet nog op mijn voorhoofd  en rug ga ik met een beker koffie in de hand met mijn rug tegen haar aanzitten.
De spanning van vanmorgen is uit mijn lijf, ik sluit mijn ogen en geniet van de stilte en de nieuwe dag die ook in de natuur langzaam op gang komt.
Dan voel ik iets naderen, ik besluit mijn ogen nog even dicht te houden. Om zo het gevoel van ontspanning en de verwerkte boosheid vast te houden.

Ik voel een zachte streling langs mijn hand, ik open mijn ogen en onze Jul naast me zitten. Hij kijkt me aan en lijkt naar me te knipogen.
Hij laat zich lekker kroelen en komt tegen me aan liggen, samen genieten we van de ontwakende natuur en elkaar.
In deze stilte lijken boom, kat en mens elkaar volledig te begrijpen.

Wanneer Elidor naar buiten komt met de vraag wat ik voor het ontbijt wil, zodat hij dat  buiten kan zetten is het magische moment verbroken en gaat de drie eenheid ieder weer zijn/haar eigen weg. Opgeslokt door de dingen van de dag.

De walnotenboom is voor mij speciaal, zij is en blijft ook nu mijn rustpunt in de dagelijkse hectiek.

 

Magische Mooie Momenten gewenst,

Magische Maekplaetz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nana Van der wijk
6 maanden geleden

Zo mooi en herkenbaar verhaal!